Wednesday, March 16, 2011

Tips Nak Bangun Awal .

soley soley . soley soley . ahaha .
ape kena la sekarang ni . femes dah ha lagu ni .
ni semua punca dari cerita hantu kak limah tu ha .

membe2 boleh pulak main tukar2 .
soley sunar . soley sunar . haih .
nak je aku tangankan . hehe .
tapi membe2 ape boleh buat . layan je la . ahaha .

skg ni 5.56am . awal lagi kan ?
ahh . bapak giler awal aku bangun ari ni . ehehe .
mana tak nya . baru je pas tengok game MU vs Marseleleh . ahaha .
MU menang an ? an ? mesti la .
actually sebelum tengok game ni aku dah tido .
pas tu leh lak bangun kan kul 4 .
mcm mana tu ? apa rahsia ?
selalu kalau dah tido stok mati tak ingat ape pagi esok baru leh bangun .
tapi soleh boleh saje . hehe . jom2 .
nak kongsi rahsia mcm mana nak bangun awal .

1 . tipu la korang pakai satu hp je . hehe . paling kondem pun mesti dua .
satu maxis satu celcom . yang ada awek mesti ada 3 .
sbb satu lagi no digi . hihi . ha . set la alarm tiga2 atau dua2 hp tu .
pas tu letak hp2 sekalian tu kat tempat2 yang berlainan .
paling penting tempat yg susah gila nk cari bila tengah mamai .
bawah katil satu . bawah bantal membe satu .
dalam almari yang bermangga satu . ha .
sah2 dah boleh bangun sebab nak cari tu pun dah satu hal kan .

2 . sebelum tido . niat dalam hati . aku nak bangun pkul 6 .
pagi esok pkul 6 mesti terjaga kejap . betul !
tapi antara bangun ngan tak bangun je la . tu je .
try la tengok pagi esok .
nak lagi berkesan set alarm kul 6 jugak .
bila terjaga alarm pun menyahut . ha . ok ?

3 . tido tu lengan letak atas dahi . sebab masa sekolah menengah dulu
ade cikgu cakap kalau tido macam tu akan dapat mimpi ngeri . hehe .
kalau dah dapat mimpi ngeri memang terlebih awal bangun la jawabnya .
tapi xpe . still tergolong dalam kategori awal tu . hehe .

4 . sebelum tido minum air masak banyak2 .
masa ngah tido nanti mesti nak cici . * terkencing . hehe .
lepas bangun kencing tu xyah tido dah .
amik air semayang terus solat tahajud . ;)

5 . bagi yang ada awek tu . senang cita suh awek gerak awal pagi .
miscall puluh2 kali ke . sampai bangun la .
tapi kalau awek pun sama dengan je . hehe . xtau2 .

6 . sebelum tido pesan kat roh jangan g jejalan jauh2 . hehe .
senang nak terjaga kalau roh jalan dekat2 je . sebab kalau jauh .
makan masa nak balik . sebab apa makan masa ? sebab dia lapar . =.= ' . gila .

2 je la kot . try la buat yang ni dulu . kalau berkesan bagus la .
kalau tak berkesan nanti aku bagi lagi . ada lagi .
malas nk bagi banyak2 . nanti tak terkawal lak . ahaha .
dah2 . nak tido balik ni . eh2 .
subuh dulu baru tido .
chow .

peace !

6 comments:

ainakhani said...

sengal gila yang pesan kat roh tu... HAHAHAHAHAHAHA xD

Aiman Ariffin said...

haha best je post kali. okeh! aku akan cuba yoooo

✿ CikCimi said...

oke nak try sekarang jugak ! haha.

solehsunar said...

aina : ahaha..asal xleh lak ? kena ada ilmu kalau nk berhubung dgn roh2 ni..:P

aiman : ehehe..2 la..bila dah merapu meraban camni la jdnya.

cikcimi : skrg ? skg ni tghari kot . xmujarab .:P

Aqilah Latip said...

nak share post ni. :)

solehsunar said...

sila2..:)

Post a Comment